31 oktober 2010

Zoet met roosjes

Ook deze schattige kop & schotel van Heutschenreuter komt van de kofferbakmarkt.
Hutschenreuter heeft meer servies geproduceerd met die mooie zachtroze kleur, o.a. een servies uit de Drache serie in roze met rozenknoppen, erg romantisch!


Roomkan van Villeroy & Boch

Vandaag met de liefste naar de kofferbakmarkt geweest in Lelystad. Ondanks de regen een leuke sfeer en ik kwam er zelfs nog een mede-Marktplaatser tegen waar ik onlangs nog wat kop en schotels van heb gekocht.
(Ik hoop dat de verkoop uiteindelijk nog goed is verlopen Inge....)

Ben met een paar dingetjes thuisgekomen, waaronder deze prachtige roomkan van V&B uit de serie Carmen.




29 oktober 2010

Kofferbakmarkt Lelystad

Na een hectische week aankomende zondag even op stap naar Lelystad voor de Kofferbakmarkt. Ben heel benieuwd wat voor mooie vondsten ik daar zal doen...

27 oktober 2010

Nieuw spul

Vandaag maar es de laatste aankopen op MP gezet.
Een serveerschaal van J&G Meakin met een fijn motiefje van groene en blauwe blaadjes. Meakin heeft onder de naam JG Studio in de jaren 60 een gigantische hoeveelheid aardewerk geproduceerd met allerlei motieven. varierend van een beschaafd klein streepje tot psychedelische bloemmotieven. In Engeland is het erg geliefd verzamelmateriaal.

En als tweede een soepbord van A. Jungerhans. Jungerhans was een exclusieve winkel in Rotterdam waar veel bruidsparen hun uitzet kochten. Bij deze speciaalzaak werden serviezen verkocht van o.a. Wedgewood en Villeroy & Boch. Op deze website staat een stuk over de geschiedenis van de winkel, kon verder weinig info vinden of er speciaal voor Jungerhans serviezen geproduceerd werden en door wie dit dan eventueel gedaan werd.
Mocht iemand daar meer info over hebben ik hoor het graag!

Staand het bord van Jungerhans, het andere bord is van Bavaria

Meakin schaal

24 oktober 2010

Vintage Halloween

Vind het soms wel eens jammer dat we in Nederland niet ècht Halloween vieren. Ik kom zulke leuke decoratie ideeën op het internet tegen.... Het zou toch geweldig zijn om een vintage gedekte tafel te hebben in herfstkleuren, gecombineerd met oude Halloweenversiering!

Onderstaande foto's komen van de site van Decor Village.




Martha Stewart in Halloweensfeer




Bij Country Living een gezellige vintagesfeer

 





18 oktober 2010

Wat te doen met een oude lepel?

Ik kwam dit geweldige idee tegen op de site van The Ardent Sparrow.
Ik heb ooit eens samen met mijn moeder een aantal emaille soeplepels aan de schutting gehangen, daar hebben we toen theelichtjes ingedaan, stond ook erg gezellig!
Weer een nieuwe speuropdracht dus, oude lepels...

17 oktober 2010

In the spotlight!

Vandaag in de spotlight een paar serviesdelen die ik al een tijdje op MP heb staan...

Zuurschaaltje Titania Barok


Roomkannetje van Chodziez
Schaaltje Bavaria Edelstein

Zondagse Inspiratie

Sinds juli dit jaar wonen we nu in onze huidige woning. Het is een mix van strak en gezellig. Nog niet helemaal naar mijn zin, maar met beperkte financiële middelen hebben we er voor gezorgd dat het toch al echt ons huis is geworden.
Ik haal mijn inspiratie veel van Scandinavische websites. De Scandinaviërs zijn echt meesters in het combineren van strak & modern met gezellig & ouderwets, ruig & landelijk met lief & truttig.
Wat je vaak ziet zijn ruimtes in een witte basis met lichte vloeren, helemaal geweldig! Zo kun je iedere keer weer wisselen met gekleurde meubels en accessoires. Als het aan mij had gelegen hadden we nu dan ook een whitewash vloer gehad, maar manlief had (helaas) ook nog wat in de melk te brokkelen.... Gelukkig is de laminaatvloer in grijs noten een goede tussenoplossing waar we allebei blij mee zijn!

Hieronder wat keuken-kleurinspiratie





Mijn Favoriete bloemen; dahlia's.
Doen me altijd denken aan de tuin van mijn Oma...
       













11 oktober 2010

Waanzinnige Winkel; Toy Toy in Groningen

Al jarenlang kan ik het niet laten om de Folkingestraat door te lopen zonder een bezoekje aan Toy Toy. Deze winkel in het centrum van Groningen verkoopt niet alleen speelgoed, maar ook oud servies, tafelzeil, mooie ansichtkaarten en allerhande kitscherig spul. Echt een feest om hier binnen te lopen! Ze hebben voor iedere portemonnee wel iets...
Een winkel waar je zelf ook een beetje kind van word. En ook al koop je niets (wat volgens mij onmogelijk is...), je loopt in iedere geval met een vrolijk gevoel de winkel weer uit!
Dus ga je binnenkort een keer shoppen in Groningen, sla deze Waanzinnige Winkel niet over!





9 oktober 2010

Nieuwe vondsten....

Vanochtend samen met mijn geliefde naar de Winkel van Sinkel in Almere-Haven gefietst. Was er alweer een paar maanden niet geweest dus werd hoog tijd voor een bezoek. Echt een heerlijke rommelwinkel waar je soms de mooiste schatten kunt vinden voor geweldige prijzen.
Had nog wel veel meer mee willen nemen, maar moest me helaas aan een volume-quotum houden van man-lief ivm de boodschappen die we gelijk zouden halen op de markt....
Ben met onderstaande juweeltjes thuis gekomen;






Kop en schotel van Bavaria Tettau, staat ook op Marktplaats.




Huwelijk tussen een Wawel kop en een Bavaria schoteltje, ga ik gebruiken voor een etagere van oud servies.












And last (but certainly not least) een kop en schotel model Boudewijn van Regout. Staat inmiddels ook op Marktplaats.

4 oktober 2010

Petit four for you?

Vanochtend het Petitfour setje van Sebring op Marktplaats gezet. Ik kan helaas weinig info vinden over Sebring, maar volgens mij is het een Italiaans merk. (Aangezien Porcellana Italiaans voor Porselein is...)
Hoe dan ook, het is een schattig setje en ik hoop dat het snel een nieuwe eigenaar vind...

2 oktober 2010

Glaswerk

Normaliter ben ik niet aan het speuren voor glaswerk, maar toen ik gisteren bij de Kringloper was spotte ik dit schattige glaasje. Geen idee wat de leeftijd is, maar aan de vorm en de bolling onderop kan ik zien dat het mondgeblazen moet zijn. Dit duidt erop dat het een oud glas is, waarschijnlijk een waterglas, maar nu zou ik er zo een wijntje uit drinken....

(Het glas staat inmiddels op Marktplaats.)






















Ook heb ik vanochtend de Opale France koppen naar Eindhoven op de post gedaan bij het postkantoor. Best spannend, want ik heb nog nooit wat van mijn waar verzonden. Heb het goed ingepakt, dus ik hoop dat ze heel aankomen....

Café au lait

Gisteren dit mooie Franse koffiepotje opgehaald, past mooi bij de Belgische lampetkan die ik onlangs heb gekocht op de brocantemarkt in Almere Haven. Kan niet wachten om er (als het straks ècht koud wordt) een  kop warme chocolademelk uit te drinken...